Annonse
Jo Nesbø og Helga Flatland. To av forfatterne i Aschehoug forlag stall som var til stede under høstlistepresentasjonen mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Aschehoug med stjernespekket høstliste

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Helga Flatland, Maria Kjos Fonn og Bobbie Peers er andre velkjente forfatternavn som står for tur når forlaget ruster seg for høsten.

Og vi trenger ikke vente lenge før det første stornavnene melder seg. Forlagets storstjerne, Jo Nesbø, slipper sin bebude bygderoman, «Kongeriket» 2. september – og her har han tatt en pause fra Harry Hole.

Forlaget skriver at det er duket for en spenningsroman der stikkord som ambisjoner, lojalitet og kjærlighet.

Lunde og Hustvedt

Deretter er det Maja Lunde sin tur, når hun slipper «De første dagene» 4. september. Dette er forfatterens betraktninger fra dagene da hele verden stoppet opp.

Samme dag vil Siri Hustvedt slippe essaysamlingen sin, «Hva er vi?», mens vi får ny historisk krim fra Kurt Aust 11. september. Da er det duket for «Hjertets mørke», siste bok ut i serien om etterforskerne Bouberge og Hortten.

Geir Gulliksen melder seg også 11. september med sin roman «Bli snill igjen», og på tampen av måneden, 25. september, er Lars Petter Sveen klar med «Nordriket».

Flatland og Kjos Fonn

Oktober er måneden Helga Flatland-fansen kan glede seg til. Forfatteren av storselgeren «En moderne familie» er nemlig tilbake med en ny roman om kompliserte familiebånd.

Med «Et liv forbi» sneier hun innom tematikk som tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Boken forventes utgitt 2. oktober og forlaget skriver videre at boken handler om å vokse opp i skyggen av sykdom, og om omsorgsroller som snus.

Store forventninger er det også til Maria Kjos Fonns nye roman, etter at hun ble en kritikerfavoritt og prisvinner med romanen «Kinderwhore» i 2018. Også hun er oktober-aktuell når hun slipper «Heroin chic» – en roman som ifølge forlaget handler om et sosialt fall – uten noen klar årsak.

Det heter videre om høstens slipp fra Kjos Fonn at det handler om «en begavet jente som søker nummenheten i rusen».

Ny barnebokstemme

Bobbie Piers har gjort stor lykke som forfatter for barn og unge, og i høst er han aktuell med siste og sjette bok om William Wenton. Den har fått tittelen «Sentrifugalkatastrofen» og skal utkomme i oktober.

Mina Sewali har markert seg som blant annet manusforfatter og skuespiller, og i høst kan hun også smykke seg med tittelen barnebokforfatter. Hun slipper nemlig bok i Pingla-landskapet: «Hør'a dagbok!» kommer for salg 3. oktober og her møter vi en 12-åring med store drømmer.

Men å bli Norges store rapstjerne er kanskje ikke så enkelt som vår kvinne tror.

Annonse
Annonse
Annonse