Annonse
Marit Larsen på den røde løperen – fotografert i en helt annen sammenheng. NÅ rører det seg rundt barneboken hun slapp i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Amazon plukker opp Marit Larsens barnebok

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Amazon Crossing Kids er et nytt imprint under store Amazon Publishing. Dette er det første salget av en norsk bok til det amerikanske barnebokforlaget. Førsteopplaget er på hele 15 000 bøker.

– Gratulerer Jenny og Marit! Det er oppsiktsvekkende og imponerende at boka blir plukket opp av Amazon Crossing Kids, det sier litt om kvaliteten på arbeidet dere har gjort, sier Ragnfrid Trohaug, forlagssjef barn og unge.

«Der Agnes bor» er en rikt illustrert bok om Agnes, som bor i en bygård. En dag flytter Anna inn.

– Jeg vil slå et slag for hvor fint det kan være for selv de aller minste å vokse opp i byen, som en del av mylderet, fortalte Marit Larsen til Boktips.no etter lanseringen.

Boken har fått fine skussmål her hjemme, og den er også solgt til forlag i Italia, Spania, Catalonia og Danmark.

Illustratør Jenny Løvlie, bosatt i Cardiff, vant i 2019 den prestisjetunge Waterstones Children's Book Prize for bildeboken «The Girls». Nå kan både hun og Larsen glede seg over uttalelsen fra den amerikanske redaktøren Marilyn Brigham – som lyder slik:

«Vi ble alle helt forelsket i denne boken. Illustrasjonene er fantastiske, og karakteren Agnes er lett å relatere til. Vi liker også hvordan boka skildrer det livlige, tette sammensveisede fellesskapet i leilighetsbygget».

LES OGSÅ | Norske «Nordlys» solgt til Island – som første tegneserie for barn på flere årtier

Annonse
Annonse
Annonse