Annonse
Aksel Lund Svindal svinger seg opp på bestselgerlistene med en biografi som også skal utgis langt utenfor landegrensene.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Aksel Lund Svindal svinger seg opp på bestselgerlistene med en biografi som også skal utgis langt utenfor landegrensene.     Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Svindal tar innersvingen på Stordalen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Forlaget er inne med henholdsvis Aksel Lund Svindal (andreplass) og Petter Stordalen (femteplass), og ikke nok med det: I morgentimene ble Lund Svindals bok, «Større enn meg», solgt til Tyskland for det forlaget beskriver som et rekordforskudd.

Det er etter knappe tre salgsdager at alpinesset kan hente hjem sølvmedaljen på Bokhandlerforeningens bestselgerliste med selvbiografien.

– Det er deilig å dytte Petter Stordalen ned fra pallen, hilser en spøkefull bokdebutant via pressemeldingen.

Stordalen kan på sin side skilte med å ha innehatt førsteplassen på listen i flere uker, men må nå nøye seg med femteplassen.

– Aksel har alltid vært rask ut fra start, så får vi se om han holder helt inn til julaften. Det er lett å glemme at boksalg er mer maraton enn utfor, og jeg springer 10 kilometer hver morgen mens Aksel fortsatt sover, fleiper Petter Stordalen.

Etter forrige ukes Ving-oppkjøp merker forlaget en økende interesse for Petter Stordalens bok utaskjærs. «Endelig mandag!» solgte raskt for utgivelse i både Sverige, Danmark, Finland og Nederland.

Det rører seg også rundt Lund Svindals biografi – som nylig ble solgt for utgivelse i Østerrike, Tyskland og Sveits – for det høyeste forskuddet i Strawberry Publishings historie.

Aller øverst på vår hjemlige bokliste finner vi imidlertid et bevis på at julen er på trappene. Førsteplassen innehas nemlig av Ida Gran-Jansens «Julemat» fra Forlaget Nord.

Hans Olav Lahlums Reiulf Steen-biografi inntar tredjeplassen – mens på fjerdeplass finner vi «Jenteboka», signert legene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl.

Annonse
Annonse
Annonse