Annonse
Rune Christiansen er utnevnt til ridder av den franske ambassaden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk poet og forfatter utnevnt til fransk ridder

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Rune Christiansen ble fredag kveld utnevnt til ridder av ordenen for kunst og litteratur, ved utnevnelsen i den franske ambassaderesidensen i Oslo.

Det er det franske kulturministeriet som velger ut hvem som får æren av å bli «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres», og den som belønnes «har utmerket seg gjennom kreativitet innen kunst eller litteratur eller gjennom bidrag som har spredt fransk kunst og litteratur i verden».

Rune Christiansen har ifølge begrunnelsen gitt fransk poesi en fremstående plass i Norge gjennom gjendiktningsserien han er redaktør for. Han har gjendiktet poeter som Frank Kuppner, Alain Bosquet og Edmond Jabès.

I romanene sine refererer han dessuten hyppig til fransk litteratur, film og filosofi.

«Hans nasjonale status, litterære ekspertise og kunstneriske følsomhet gir disse utgivelsene en bemerkelsesverdig tyngde», heter det begrunnelsen.

Med riddertittelen er Christiansen i selskap med 17 andre nordmenn, inkludert Lars Saabye Christensen, Liv Ullmann og Herbjørg Wassmo.

På nyåret romandebuterer for øvrig Christiansen på fransk, når «Fanny og mysteriet i den sørgende skogen» lanseres i Frankrike 3. januar.

Annonse
Annonse
Annonse