Marit Eikemo fotografert da hun slapp romanen «Gratis og uforpliktende verdivurdering». 

 

Terje Pedersen / NTB scanpix / NTB kultur

Marit Eikemo inn som kunstnerisk rådgiver for litteraturfestival

Publisert: 19. november 2019 kl 12.16
Oppdatert: 19. november 2019 kl 12.16

Hun er godt kjent som forfatter, Marit Eikemo. Videre har hun erfaring som journalist og kulturarbeider. Men nå vender hun blikket mot Lillehammer.

Festivalsjef Marit Borkenhagen er svært fornøyd med ansettelsen:

– Marit Eikemo har en unik kompetanse og oversikt over litteraturfeltet. Dette, sammen med hennes enestående nettverk og engasjement, gjør henne i stand til å bringe Norsk Litteraturfestival videre, sier Borkenhagen, som gleder seg til å ta fatt på planleggingen av 2021-festivalen sammen med sin nye kunstneriske rådgiver.

– Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle Norges største og viktigste litteraturfestival videre sammen med noen av landets aller fremste krefter på feltet, sier Eikemo.

Marit Eikemo er ansatt i et fireårig åremål med ansvar for det litterære programmet for Norsk Litteraturfestival 2021–2024. Hun vil jobbe på prosjektbasis fra januar 2020 og tiltrer på fast basis fra august 2021, fremgår det av pressemeldingene.

Eikemo er i høst aktuell med novellesamlingen «Hardanger». Hun har mottatt Amalie Skram-prisen og i fjor var hun festspilldikter på Dei Nynorske Festspela. Eikemo var i flere år informasjonssjef for Festspillene i Bergen, og har de siste årene vært daglig leder på Cornerteateret i Bergen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb