Annonse
Lisa Aisato har fått Bokhandlerprisen 2019 for sin bok «Livet – Illustrert». Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 Lisa Aisato har fått Bokhandlerprisen 2019 for sin bok «Livet – Illustrert».  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det er ansatte i bokhandlere over hele landet som stemmer fram prisvinneren.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) delte ut prisen på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo tirsdag.

LES MER | Les hele historien om Lisa Aisato i Magasinet Plot (+)

Det er mye blomster i Lisa Aisatos bøker. Denne illustrasjonen innleder kapitlet om barnelivet. Lisa Aisato. Fra boka «Livet – illustrert».
Det er mye blomster i Lisa Aisatos bøker. Denne illustrasjonen innleder kapitlet om barnelivet. Lisa Aisato. Fra boka «Livet – illustrert».  

Lisa Aisato debuterte som forfatter i 2008 og har skrevet og illustrert seks egne barnebøker. Hun er også en av landets mest ettertraktede illustratører og har blant annet illustrert bøker for Tor Åge Bringsværd, Klaus Hagerup, Maja Lunde, Linn Skåber og boken «Snart sover du» skrevet av søsteren Haddy Njie.

Hun bor og arbeider på Skjærhalden i Hvaler. Hennes bøker er oversatt til over 30 språk, og i 2015 ble hun kåret til en av de ti beste forfatterne under 35 år av Morgenbladet.

Boken «Livet – illustrert» har allerede nådd et opplag på 70.000. Den består av en samling illustrasjoner, både gamle og nye. Aisato har selv sagt at meningen opprinnelig var å sette sammen en bok med hennes beste tegninger, men at den endte opp som en bok med illustrasjoner rundt livets milepæler gjennom barndom, ungdom, voksenliv og alderdom.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Etter et opphold på tolv år ble tradisjonen gjenopprettet i 1981. Prisvinnerne får en bronsestatuett utført av billedhugger Nils Aas.

 

Annonse
Annonse
Annonse