Bok

Lisa Aisato har fått Bokhandlerprisen 2019 for sin bok «Livet – Illustrert».

Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris

Bokhandlerprisen 2019 er tildelt Lisa Aisato for boken «Livet – illustrert».

Publisert Sist oppdatert

Det er ansatte i bokhandlere over hele landet som stemmer fram prisvinneren.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) delte ut prisen på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo tirsdag.

LES MER | Les hele historien om Lisa Aisato i Magasinet Plot (+)

Foto Det er mye blomster i Lisa Aisatos bøker. Denne illustrasjonen innleder kapitlet om barnelivet. Lisa Aisato. Fra boka «Livet – illustrert».

Lisa Aisato debuterte som forfatter i 2008 og har skrevet og illustrert seks egne barnebøker. Hun er også en av landets mest ettertraktede illustratører og har blant annet illustrert bøker for Tor Åge Bringsværd, Klaus Hagerup, Maja Lunde, Linn Skåber og boken «Snart sover du» skrevet av søsteren Haddy Njie.

Hun bor og arbeider på Skjærhalden i Hvaler. Hennes bøker er oversatt til over 30 språk, og i 2015 ble hun kåret til en av de ti beste forfatterne under 35 år av Morgenbladet.

Boken «Livet – illustrert» har allerede nådd et opplag på 70.000. Den består av en samling illustrasjoner, både gamle og nye. Aisato har selv sagt at meningen opprinnelig var å sette sammen en bok med hennes beste tegninger, men at den endte opp som en bok med illustrasjoner rundt livets milepæler gjennom barndom, ungdom, voksenliv og alderdom.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Etter et opphold på tolv år ble tradisjonen gjenopprettet i 1981. Prisvinnerne får en bronsestatuett utført av billedhugger Nils Aas.

Powered by Labrador CMS