Annonse
Forlagssjef i forlaget Oktober, Ingeri Engelstad, kommer med kritisk svar til Klassekampens omtale av feil i Solstad-roman. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Forlagssjefen om 500 feil i Solstad-roman

– Et angrep på litteraturen til Solstad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Klassekampen engasjerte to korrekturlesere til å gjennomgå Dag Solstads nyeste roman «Tredje og siste roman om Bjørn Hanssen». Ifølge avisa fant de to mellom 442 og 558 feil i teksten.

– Et angrep på litteraturen

Fredag gikk forlagssjef Ingeri Engelstad i forlaget Oktober med et kritisk svar til Klassekampen. Svaret kom på trykk i en nyhetsartikkel i papirutgaven av avisa.

Også Journalisten har omtalt saken.

Engelstad sier blant annet at artiklene i Klassekampen «har ikke noe med det litterære å gjøre, men er et angrep på litteraturen til Dag Solstad».

«Feil» er litterære virkemidler

Hun skriver at hun selv nøye har gått gjennom de to pdf-ene som er lagt til grunn - hun viser til at det Klassekampen har tolket som feil «i langt de fleste tilfeller» er snakk om litterære virkemidler.

«Og når Solstad for eksempel lar Bjørn Hansen benytte ordet weekend, foreslår korrekturleser at det erstattes med ordet helg,» skriver forlagssjefen.

Hele innlegget er gjengitt på Jounrnalisten.no.

Klassekampen beklager

Engelstad konkluderer uttalelsen med at Klassekampen opptrer uredelig, skaper et feilaktig inntrykk av Solstads roman og svekker egen tillit.

Klassekampen beklager etter kritikken. Beklagelsen er trykket i lørdagens papirutgave, i tillegg til på Journalisten.no.

«Ordet «feil» blir derfor i beste fall misvisende, i verste fall reint ut sagt feil. Vi beklager at det i våre saker kan ha sett ut som forfatteren Dag Solstad har 500 feil i sin siste bok,» skriver avisa.

Annonse
Annonse
Annonse