Artist og låtskriver – og også bokaktuell: Andreas Haukland, også kjent som Tix. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tix-boka kan vinne Bokslukerprisen

Publisert: 22. november 2022 kl 14.03
Oppdatert: 22. november 2022 kl 14.03

­Ti nominerte er blitt til fem superfinalister, som skal kjempe videre om den fine Bokslukerprisen.

Det er unge lesere på 5., 6. og 7. trinn som har lest utdrag fra ti norske bøker for unge lesere. De har diskutert og stemt fram hvilke fem bøker de mener skal bli superfinalister i Bokslukerprisen. De utvalgte er:

«TIX – Den stygge andungen», av Andreas Haukeland & Olav Brekke Mathisen. (Illustrert av Odin Helgheim). «Ragnarok 2: Fimbulvinter», av Odin Helgheim. «Skallen», av Harald Nortun. «Portalpilotene: Det første oppdraget», av Stian Gulli. (Illustrert av Sigbjørn Lilleeng). Samt «Familien Brattbakk», signert Julia Kahrs.

Ni juryklasser fra ulike regioner skal nå i gang med å lese bøkene – og deretter stemme fram en vinnerbok, heter det fra arrangørhold Bokslukerprisen deles ut i Oslo 20. april 2023.

– Med prisen vil vi at leserne skal bli engasjerte, snakke med hverandre om bøkene og få et innblikk i nyere norsk litteratur. Årets tekster har tydelig skapt leseglede og mange gode opplevelser rundt omkring i landet. Både de unge leserne, lærerne og skolebibliotekarene kan være stolte av innsatsen, sier prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen! les, Christian Goveia Jacobsen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb