Bok

Janove står for årets julesang til Herborg Kråkeviks «Juleroser»

Janove slo seg sammen med halve Highasakite for å lage årets julelåt til Herborg Kråkeviks «Juleroser»-univers.

Publisert Sist oppdatert

­«Carnaby Jul» er tittelen, og den slippes 21. oktober – før årets utgave av juleheftet følger 4. november.

Foto «Juleroser 2022» er det åttende i rekken og byr på bidrag fra blant andre Rune Christiansen, Nina Lykke, Robert Stoltenberg, Britt Karin Larsen, Brynjulf Jung Tjønn, Kari Anne Bye, Morten Krogvold, Olha Pilyuhina – og Janove Ottesen. Foto: Samlaget

Janove skrev julelåten sammen med Trond Bersu og Kristoffer Bonsaksen i Highasakite, og Kråkevik er fornøyd med resultatet, sier hun i en uttalelse:

– Et av målene med «Juleroser» er å få norske artister til å lage moderne julesanger. Nå har vi fått åtte nyskrevne sanger fra vi startet heftet i 2014. Janoves sang er et smykke i samlingen; original, rørende og helt sin egen – slik Janove også er.

Janove forteller at teksten til «Carnaby Jul» er inspirert av konas barndomsminner fra reisene hun gjorde sammen med moren sin til London i desember. De gjorde inntrykk, ifølge ektemannen:

– Barnet som tar inn storbyen med alle sanser og holder mor trygt i hånden. Og sanselige som vi mennesker er, minner nå London henne om jul. Gode minner som gir varm julestemning. Derfor en tekst om å skape gode minner for ungene våre. Hva er vel julen uten gnisten i øynene til barna våre?

Powered by Labrador CMS