Alexander Kielland Krag har skrevet om de store følelsene i ungdomstiden.
Julianne Leikanger

Kielland Krag slipper album med Emilie Hollow

Publisert: 18. juni 2021 kl 08.23
Oppdatert: 18. juni 2021 kl 08.23

Debutromanen «Dette blir mellom oss» av Alexander Kielland Krag gikk nye veier der den ble lansert digitalt som en Instagram-bok – og nå går som et show på Snapchat.

Nå fortsetter forfatteren å utforske nye veier å presentere litteratur på, melder Gyldendal. Kielland Krag og Emelie Hollow gir nemlig ut album sammen. Albumet heter «This Stays Between Us» og er en kombinasjon av engelske oversettelser av utdrag fra debutboken og Emelie Hollows sanger.

«Sammen skaper de en sterk historie om den første store forelskelsen, og usikkerheten og sårbarheten den fører med seg», melder forlaget om utgivelsen der alle tekstutdragene fremføres av Hollow. Albumet lanseres på Spotify og Apple Music 16. juni.

– At historier og musikk hører sammen og kan frembringe sterke følelser, vet vi jo allerede godt fra filmens verden, men det har nok vært mindre vanlig i litteraturen å bruke musikk for å fremheve en følelse eller et budskap, sier forfatteren via pressemeldingen, og legger til:

– Jeg hørte mye på Emelies musikk da jeg skrev «Dette blir mellom oss». Hun har en helt unik stemme som gir så mye plass til store følelser, og den samme plassen forsøkte jeg å gi følelsene i boken min.

For utgivelsen av «Dette blir mellom oss» på Instagram vant Alexander Kielland Krag og Gyldendal Fast Companys pris for World Changing Ideas i kategorien for medier og underholdning i 2021.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb