Annonse
Biblioteksjef Knut Skansen (t.v.) og avdelingsdirektør Merete Lie fra Deichman Bjørvika har mottatt heder fra juryleder Vidar Lund. Oslo nye hovedbiblioteket i Bjørvika ble tirsdag kåret til årets bibliotek i Norge. Foto: Norsk Bibliotekforening / NTB

Deichman Bjørvika kåret til årets bibliotek

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslo nye hovedbiblioteket i Bjørvika ble tirsdag kåret til årets bibliotek i Norge på aller første forsøk. 52 bibliotek var nominert til prisen.

– 18. juni åpnet endelig Deichman Bjørvika, det nye hovedbiblioteket i Oslo. Det var kulminasjonen på en nesten 30 års kamp for å få nye og moderne lokaler for Norges største folkebibliotek, sa Vidar Lund, Norsk Bibliotekforening leder, på overrekkelsen, som skjedde på dagen 236 dager etter at Deichmanske først åpnet.

– Responsen har vært overveldende, og vi har opplevd det vi ikke engang kunne drømme om, å drive et bibliotek, med lange køer på utsiden, hver dag, sa avdelingsdirektør Merete Lie i hovedbiblioteket i Deichman.

Det var 30. gang prisen ble delt ut av Norsk Bibliotekforening. Trøndelag fylkesbibliotek vant prisen i fjor, mens sist gang et bibliotek i Oslo vant var da Deichman Biblo Tøyen fikk prisen i 2017.

Annonse
Annonse
Annonse