«Opplyst» har fått mye ros for sin utforming, og for hvordan objektene gir inntrykk av å sveve i rommet. Foto: Gareth Gardner

Skattene igjen tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket

NTB
Publisert: 28. mai 2020 kl 13.46
Oppdatert: 28. mai 2020 kl 13.46

Bare to uker rakk Nasjonalbibliotekets faste, nye utstilling «Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» å gjøre seg gjeldende. Så stengte det meste ned 12. mars.

Men fra 2. juni blir det igjen mulig å beskue unike gjenstander fra kulturhistorien, som Magnus Lagabøtes landslov, Amundsens sørpolsbrev, Norges første avis, et manuskript fra «Skam» og Karpes «Heisann Montebello», fremgår det i pressemeldingen.

– Vi er svært glade for igjen å kunne åpne utstillingen og gi folk tilgang til noen av de mest interessante objektene fra norsk kulturarv, sier direktør for kulturformidling ved Nasjonalbiblioteket, Ida Berntsen.

Herfra meldes det også at «Opplyst» har fått mye internasjonal oppmerksomhet, blant annet i Storbritannia, USA, India, Serbia og Italia.

– Under nedstengningen har vi gledet oss stort over alle de fine artiklene om utstillingen som har blitt publisert rundt omkring i verden, sier Berntsen om utstillingen – som er designet av Nissen Richards Studio, et London-basert arkitektur- og designbyrå.

Anne-Cath. Vestlys jubileumsutstilling og Kartsenterets utstilling, med de eldste trykte kartene over Norden og nordområdene, åpnes også for publikum.

Nasjonalbiblioteket følger retningslinjer for smittevern når utstillingene åpner igjen.

Saken fortsetter under annonsen