Bibliotek

Lydbok og ebok er etterspurt på Deichmanske bibliotek.

Ny ebok-app hos Deichman

1. april kan Deichmans lånere laste ned den nye appen Allbok, som sikrer tilgang til et rikholdig utvalg av ebøker og lydbøker på nett.

Publisert Sist oppdatert

Etter at bibliotekene måtte koronastenge er det mange flere som ønsker å låne ebøker.

– Vi kjøper nå inn mange flere, nye bøker til ebok-brukerne våre, med verdifull økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket. Målet er å gi oslofolk et enda bedre e-boktilbud, både under koronasituasjonen og for framtiden, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Appen støtter flere ulike e- og lydbokformater. Støtte for PDF i tillegg til epub muliggjør at lånerne kan lese rikt illustrerte barnebøker.

– Appen er enkel å ta i bruk. Det eneste du trenger å gjøre for å få tilgang til hele bibliotekets utvalg av e- og lydbøker, er å laste den ned, opprette en bruker og legge til lånekortet, forteller salgs- og markedsansvarlig i Bokbasen AS, Vera Haye Bjerga.

«Allbok fra Bokbasen finnes som app for både iOS og Android og kan lastes ned fra App store eller Google play. I tillegg til å kunne låne og lese bøker på telefon og nettbrett kan låneren også velge å lese bøkene rett i nettleseren på www.allbok.no», heter det i pressemeldingen.

Her opplyses det videre at folk som bruker eBokBib må merke seg følgende: Fra onsdag 1. april skiftes det til Allbok, og det vil ikke lenger bli mulig å låne nye bøker i eBokBib. Men lånerne kan lese ferdig det de allerede har lånt.

Powered by Labrador CMS