«Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» har vunnet gull ved London Design Awards 2020.
Gareth Gardner/NTB

Nasjonalbibliotekets utstilling har vunnet gull i London

NTB
Publisert: 24. november 2020 kl 11.24
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

«Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» har vunnet gull ved London Design Awards 2020, i kategorien Interior Design – International Public or Institutional.

Dermed vanker det en internasjonal designpris til Nasjonalbibliotekets faste utstilling, fremgår det av pressemeldingen.

Det er blant annet Roald Amundsens Sydpolbrev og håndskrevne Grieg-noter som har sjarmert.

– Vi har ønsket å skape et utstillingsrom som rammer inn og løfter fram noen av de mest interessante objektene fra norsk kulturhistorie, slik at de kommer til sin rett. Denne prisen viser at vi har lyktes med det. Vi er veldig stolte og glade over denne internasjonale anerkjennelsen, sier utstillingsansvarlig ved Nasjonalbiblioteket Marte-Kine Sandengen.

Noe av det som vises fram i utstillingen er Magnus Lagabøtes landslov og Norges første avis.

Det er det London-baserte arkitektur- og designbyrået Nissen Richards Studio som i tett dialog med Nasjonalbiblioteket, har formgitt utstillingen i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass i Oslo.

Utstillingen åpnet 28. februar i år og den har også tidligere fått internasjonal oppmerksomhet.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi ser fram til å kunne åpne utstillingen igjen når smitteverntiltakene tillater det. I mellomtiden deler vi utstillingen med publikum gjennom digital formidling på våre nettsider og i sosiale medier, forteller Sandengen.