Aslak Sira Myhre.
Carina Johansen / NTB

Nasjonalbiblioteket med rekordtall i koronatiden

NTB
Publisert: 28. mai 2020 kl 08.33
Oppdatert: 28. mai 2020 kl 08.33

«Mer enn dobbelt så mange har besøkt nettbiblioteket og brukt Nasjonalbibliotekets publikumstjenester, og publikumsoppslutningen rundt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett er mer enn ti ganger høyere enn i samme periode i fjor», heter det i pressemeldingen.

Her fremgår det videre at Nasjonalbibliotekets digitale tjenester og formidling i snitt har mer enn 100.000 brukere ukentlig – i koronatiden.

– Mens Norge har vært stengt har vi åpnet opp enda mer. Vi har lansert flere digitale publikumstjenester og funnet nye nettbaserte løsninger for å møte brukerne våre, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Den digitale satsing Nasjonalbiblioteket nå kan tilby, bygger på et digitaliseringsprosjekt som har pågått i over 15 år, og på en satsing på digital formidling som ble igangsatt i 2019. Dermed var Nasjonalbiblioteket «godt skodd» i møte med krisen.

«Nasjonalbibliotekets digitale tjenester har hatt mer enn 2,5 millioner besøk under koronakrisen. Brukerne har åpnet 800 000 bøker og over 1 million gamle aviser», heter det videre om rekordtiden – der om lag 140.000 har fulgt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett.

– Vi tror den digitale bruken av Nasjonalbiblioteket vil vokse også når samfunnet normaliserer seg og vi åpner lokalene våre igjen, sier Sira Myhre.