Annonse
Aslak Sira Myhre. Foto: Carina Johansen / NTB

Nasjonalbiblioteket med rekordtall i koronatiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Mer enn dobbelt så mange har besøkt nettbiblioteket og brukt Nasjonalbibliotekets publikumstjenester, og publikumsoppslutningen rundt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett er mer enn ti ganger høyere enn i samme periode i fjor», heter det i pressemeldingen.

Her fremgår det videre at Nasjonalbibliotekets digitale tjenester og formidling i snitt har mer enn 100.000 brukere ukentlig – i koronatiden.

– Mens Norge har vært stengt har vi åpnet opp enda mer. Vi har lansert flere digitale publikumstjenester og funnet nye nettbaserte løsninger for å møte brukerne våre, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Den digitale satsing Nasjonalbiblioteket nå kan tilby, bygger på et digitaliseringsprosjekt som har pågått i over 15 år, og på en satsing på digital formidling som ble igangsatt i 2019. Dermed var Nasjonalbiblioteket «godt skodd» i møte med krisen.

«Nasjonalbibliotekets digitale tjenester har hatt mer enn 2,5 millioner besøk under koronakrisen. Brukerne har åpnet 800 000 bøker og over 1 million gamle aviser», heter det videre om rekordtiden – der om lag 140.000 har fulgt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett.

– Vi tror den digitale bruken av Nasjonalbiblioteket vil vokse også når samfunnet normaliserer seg og vi åpner lokalene våre igjen, sier Sira Myhre.

Annonse
Annonse
Annonse