Annonse
Kulturbyråden vil ikke forby SIAN-aktiviteter på Deichman. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kulturbyråden vil tillate bruk av Deichman til SIAN-aktivitet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– SIAN er en rasistisk organisasjon. Som samfunn skal vi ta tydelig avstand fra organisasjoner som SIAN. Samtidig skal vi verne om ytringsfriheten, sier Omar Samy Gamal (SV) til Dagsavisen. Oslos nye byråd for kultur, idrett og frivillighet hadde så vidt tatt plass i kulturbyråd-stolen sist uke, da Rødt fremmet sitt kontroversielle forslag for bystyret.

Rødt ønsker nye retningslinjer for utleie av lokaler på Deichman, med mål om å hindre Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) fra å bruke Oslos biblioteker. Rødt vil ha skrevet inn at man skal «ha mulighet til å si nei til arrangører som oppfattes som hatefulle og / eller rasistiske, og som oppleves truende av bibliotekets brukere og ansatte» heter det i forslaget fra Rødts bystyregruppe.

«Folk skal ikke risikere å møte SIAN på biblioteket», sa Rødts bystyrerepresentant Sofia Rana til Dagsavisen.

At Gamal ikke vil forby organisasjonen fra å bruke biblioteket, betyr ikke at han tar lett på saken. Den er et vanskelig dilemma.

– Ytringsfrihetskommisjonen diskuterer akkurat disse spørsmålene nå. Vi kan mene at vi skal holde aktører som SIAN utenfor biblioteket, men det er ikke sikkert det er lovlig. Vi må vurdere forslaget fra Rødt grundig, se på lovligheten av forslaget, og komme tilbake med en redegjørelse, sier Gamal til avisen.

 

Annonse
Annonse
Annonse