Noe av grunnen til den økende populariteten er det økende behovet for å underholdes hjemme som oppstod under koronakrisen, forteller NFI-direktør Julie Ova.

Christopher Ivanov / Unsplash

Filmbib opplever oppsving og økende interesse

NTB
Publisert: 22. juni 2020 kl 15.19
Oppdatert: 22. juni 2020 kl 15.19

Rundt 500 kort- og dokumentarfilmer ligger tilgjengelig i strømmetjenesten Filmbib, hvor alle med nasjonalt lånekort på biblioteket får gratis tilgang.

Og nå virker det som om flere har fått øynene opp for utbudet. Strømmetjenesten opplever stadig økende interesse og har mer enn femdoblet antall påsyn siden i fjor.

Inneværende halvår har vært det beste siden Filmbib ble lansert i 2015 og har økt antall påsyn med hele 520 prosent. I mars og april økte bruken av strømmetjenesten med nærmere 600 prosent.

– Noe av grunnen til den økende populariteten kan relateres til koronasituasjonen hvor mange fikk et større behov for å underholdes hjemme og bibliotekene fikk økt fokus på sine digitale tjenester, sier Julie Ova, direktør for formidling i NFI.

Nå har Norsk filminstitutt (NFI) vedtatt innkjøp av 50 nye filmer til den populære tjenesten, fremgår det i pressemeldingen. I denne runden ble det søkt med 92 filmer, og utvalget har sett rundt 40 timer film.

Innkjøpsordningen for film og Filmbib er etablert for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet i Norge.