– Kanskje har de ikke utmerket seg noe særlig, de er bare høyt elsket av brukerne sine på hjemstedet, sier juryen om de nominerte til «Årets bibliotek 2019». (Illustrasjonsfoto) 

Thomas Brun / NTB scanpix

Bibliotek i Oslo, Agder og Trøndelag nominert til pris

Publisert: 28. november 2019 kl 08.12
Oppdatert: 28. november 2019 kl 08.32

Det er en jury nedsatt av Norsk Bibliotekforening som nå har nominert de tre bibliotekene til den gjeve prisen «Årets bibliotek».

– Også i år var det veldig mange kandidater som på hver sin måte har utmerket seg. Eller kanskje har de ikke utmerket seg noe særlig, de er bare høyt elsket av brukerne sine på hjemstedet, skriver juryen, som har bestått av Vebjørn Rogne, redaktør i Bok365, Bente Riise, generalsekretær i Norsk tidsskriftforening, fotograf Jo Straube og leder Trud Berg i Stormen bibliotek i Bodø, som vant prisen i fjor.

Også Mariann Schjeide, leder i Norsk Bibliotekforening har sittet i juryen.

Mens Deichman Grünerløkka, Norges eldste og kanskje mest tradisjonsrike bibliotekbygning, roses for å ha klart å modernisere seg og bli hipt, hylles Grimstad bibliotek for å ha snudd bekymring for tomme lokaler til aktivitet og sprengt kapasitet.

Trøndelag fylkesbibliotek er spesielt nominert for arbeidet som er lagt ned for samisk og sørsamisk språk generelt, en innsats av stor og livsviktig betydning for de små samiske språkene i Sapmi. Juryen påpeker at arbeidet som er gjort er helt i verdensklasse og passer godt inn i FNs år for urfolksspråk.

 

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb