Visibility

Få en sikrere økonomisk fremtid med investeringer

Av: Visibility
Publisert: 19. oktober 2020 kl 13.18
Oppdatert: 3. mars 2022 kl 15.00

Hvorfor skal jeg investere?

Som kunstner eller kulturarrangør, så står man i dag i en usikker og frustrerende situasjon. Det er vanskelig å få klare svar, og det er umulig å planlegge frem i tid. Dessverre er det mange som merker mange måneder uten arbeid på pengepungen. Når hverdagen engang vender tilbake, og den økonomiske situasjonen normaliserer seg, så kan det være en ide å overveie om man skal begynne å investere deler av oppsparingen. En investering, kan nemlig være en måte å sikre sin økonomiske fremtid.

Faktisk er det sånn at pengene vokser hurtigere igjennom en investering, enn det som de vil gjøre parkert på en sparekonto i banken. Selvfølgelig er en investering forbundet med en risiko for tap, spesielt i krisetider som vi opplever i dag. Men hvis du sørger for å spre investeringene dine ut på flere områder, og samtidig investere med et langsiktig perspektiv, så kan du minske risikoen for tap.

Faktisk er det sånn at pengene vokser hurtigere igjennom en investering, enn det som de vil gjøre parkert på en sparekonto i banken.

Før du investerer, så skal du derfor lage en gjennomtenkt investeringsstrategi, hvor du overveier hvilke aksjer du vil investere i, med hvilken risiko og om det er en langsiktig eller kortsiktet investering. Ofte er det de langsiktige investeringer som blir mest vellykket, da de har tid til å vokse over lengere tid. En velkjent investeringsmulighet er en investering i aksjer. Hvis du vil vite mer om investering i aksjer, kan du bli klokere på, aksjer-nybegynnere.

Hvorfor investere i aksjer

Når du kjøper en aksje, så kjøper du en del av et selskap. Du kan derfor kjøpe deg inn i noe som du allerede vet noe om, eller som du har interesse for å vite mer om, i fremtiden. Historisk sett er aksjer en investeringsform, som sørger for at pengene dine vokser. Det viktige er at du har en klar investeringsstrategi, og at du forholder deg til denne. Investeringer skal være strategiske, og ikke følelsesstyrte. De fleste har best muligheter for avkastning, når de har gjennomtenkt den strategi de angriper markedet med, og at de har en langsiktig plan med investeringene.

Du kan bli mye klokere på investeringsstrategier og hvilke investeringsmuligheter du har, ved å lese deg opp på området, online. Hvis ikke du kan gjennomskue dine egne muligheter, så kan du selvfølgelig rådføre deg med en investeringsrådgiver. Men det er fullt mulig å bli en vellykket aksje investor, helt på egenhånd. Det finnes kvalifiserte handelsplattformer online, og alt du behøver for å komme i gang med aksje eventyret ditt, er et mindre starbeløp og en solid internettforbindelse.