Kulturhus

Konserthuset: Ber om støtteordning for strøm, og håper at vi har lært av pandemien

Konserthuset i Oslo varsler om tre ganger så høye strømutgifter i 2022 som i et normalår. De ber om at regjeringen legger frem en støtteordning som ikke fører til mye ekstraarbeid for bedriftene.

Publisert Sist oppdatert

­Mandag legger regjeringen frem forslag til strømpristiltak for næringslivet, skriver Aftenposten. Ved Oslo Konserthus er de klare på hva som er viktig i en støtteordning.

– Det må ikke føre til ekstraarbeid for bedriftene. Ingen er tjent med at vi må bruke store ressurser på utforming og sending av søknader, sier Line Sveen økonomiansvarlig ved Oslo Konserthus.

Jørgen Roll, sjef for Oslo Konserthus, mener regjeringen må lære av erfaringene fra pandemien, der arbeidet med å søke støtte var ressurskrevende for mange.

Dramatisk

Styreleder for Auditorium AS, Hans A. Lier, som står bak konsertarenaene Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee, regner med at strømutgiftene vil øke med 200 prosent i forhold til 2019. Han håper regjeringen kommer på banen med en enkel støtteordning til bedrifter.

Operaen har så langt i år brukt 9,8 millioner kroner på strøm, sammenlignet med totalt 14,5 millioner kroner i hele 2019. Den Nationale Scene i Bergen har til og med juni i år brukt 1,7 millioner kroner på strøm, som tilsvarer strømbeløpet for hele 2019, oppgir Aftenposten.

I Oslo Konserthuset ser de ut til å måtte betale fire millioner kroner mer for strøm enn det de gjør i et normalår. Roll kaller situasjonen dramatisk.

Jan Christian Vestre (Ap): – Vi er også opptatt av å lære av pandemien

I en epost til Aftenposten skriver Jan Christian Vestre (Ap) at regjeringen jobber med mulige ordninger som skal avhjelpe situasjonen. han oppgir at han også er opptatt av å lære av pandemien, og at det trengs en trygg og treffsikker ordning.

Powered by Labrador CMS