Dildoens historie

av: Denise Dalsgaard
Publisert: 4. mai 2021 kl 12.48
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51
Dildo er i dag en av de mest utbredte sexleketøy,  og mange kvinner rundt om i verden har minst en dildo i samlingen sin. Når dildoen har fått populariteten den har, er det fordi den har noe å tilby, og enhver kvinne som har prøvd en dildo kan sannsynligvis ikke i erkjennelse av at rett etter en ekte penis er en dildo noe av det beste som finnes.
 
Uansett om det er laget av plast, gummi, metall eller glass, eller om den er rød, gul, grønn eller hudfarget, liten eller stor, så er en dildo perfekt for onani.
 
I dag er dildoen heller ikke noe kvinner bare har glede av alene, og mange par har begynt å inkludere sexleketøyet i sengen for å gi sexlivet en frekk twist. Dessuten finnes det mange forskjellige dildoer som til enhver smak og legning, og i dag er det helt vanlig å finne anal dildo og strap on blant dildo-utvalget i butikken eller på nettet.

Det var mannlige leges idé

Hvis jeg hadde spurt deg hvem du trodde sto bak oppfinnelsen av dildoen, ville du sannsynligvis ha gjettet en kvinne. Tross alt vet de mest om sin egen anatomi og hva som fungerer. Og det høres også rart ut at det skulle være en mann som finner på et alternativ til sin egen penis og dermed risikerer å ha mindre sex. Hvis du hadde tenkt på denne måte, så hadde du gjettet feil. Faktisk er det mannlige leger som kom på ideen om å lage en penisreplika for å stimulere kvinners underliv.  For mange år siden ble det sagt at kvinner var hysteriske. Det kan kvinner selvfølgelig fortsatt være, men på det tidspunktet trodde man at det var en sykdom. En sykdom må naturligvis behandles, og man mente behandlingen skulle gå ut på å gi kvinnen en orgasme. Det var imidlertid ikke ektefellens eller kjærestens oppgave, men i stedet legen, som måtte bruke fingrene for å stimulere de «hysteriske» kvinnene han fikk besøk av på klinikken. For noen kan dette kanskje høres ut som en ganske så interessant jobb, men etter en lang arbeidsdag fikk legene ekstremt ømme fingre og vondt i håndleddene. Og for å gjøre legenes arbeidsoppgaver litt lettere, oppfant man derfor en vibrerende dildo.
 

Den (kanskje) første dildoen i verden

I dag finnes det mange butikker som selger sexleketøy, både på nettet og i fysiske butikker. Utvalget er stort, og hos de beste, som for eksempel Lovebuddy, finner man et stort utvalg til både ham og henne. Sexleketøyene i dag kan være alt fra teknologiske og avanserte vidundere, til gode gamle og klassiske dildoer uten batterier. 
 
Vi nordmenn har i likhet med resten av verden blitt mer åpne for å bruke sexleketøy, og emnet er ikke lenger omringet av den samme mystikk og hemmelighetskremmeri som for noen år siden. Og det er bra, for det viktigste er at man har et godt sexliv, uansett om man er alene eller i et parforhold. Og der kan sexleketøy hjelpe!

Ledige stillinger – kulturjobb