Annonse
Toppblogger Sophie Elise Isachsen leder én av to nye, digitale bokklubber lansert av forlagshuset Strawberry. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Strawberry lanserer kjendisledet bokklubb

Den siste tiden har toppblogger Sophie Elise Isachsen bygget opp Instagram-profilen @litt.sophie der hun deler boktips med sine drøyt 15.000 følgere.

Profilen fungerer som en digital bokklubb bestilt av forlagshuset Strawberry, der Isachsen selv er aktuell med bok til høsten, skriver Klassekampen. Både Isachsen og programleder Solveig Kloppen har inngått avtaler med Strawberry om å lede digitale bokklubber med kvinner som målgruppe. Kloppens bokklubb går under navnet «Lesekorpset».

I bytte mot at man legger igjen e-post-adressen sin på bokklubbenes nettsteder, loves det spennende overraskelser og personlige anbefalinger fremover.

Vil gi gamle utgivelser nytt liv

Bokklubbenes medlemmer vil få tilsendt én anbefalt bok i måneden, skriver Klassekampen.

Til avisa sier prosjektleder og utviklingssjef Marianne Vågan i Strawberry at «bøker er blitt kult igjen», men at folk nå henter inspirasjon til å lese på nye måter. Hun forklarer at hensikten bak bokklubbene først og fremst er å skape debatt rundt eldre utgivelser og gi dem nytt liv.

– Godt tenkt

Medieforsker Tore Slaatta ved Universitetet i Oslo er positiv til prosjektet:

– Jeg synes dette er interessant og godt tenkt. Jeg tror det er et uutnyttet potensial i å bruke kjente profiler til å fremme lesing, sier han til Klassekampen og håper det også vil satses på tilsvarende bokklubber for gutter og menn etter hvert.

Annonse
Annonse
Annonse