Annonse
Helsebyråd Beate Husa i Bergen på pressebrifing om koronasituasjonen i byen. Hun oppfordrer sterkt til at kormedlemmer holder tre meters avstand under øvelser. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Flere smittet av koronavirus etter korøvelse i Bergen

Torsdag kveld opplyser styreleder Arild Inge Bakke i Lystgården Vokal på Landås i Bergen til NRK at 12 av de 16 som deltok på korøvelsen, er bekreftet smittet.

Under torsdagens pressekonferanse i Bergen tok helsebyråd Beate Husa (KrF) opp nettopp viktigheten av å holde avstand under slike øvelser, og hun oppfordret til tre meter avstand under øvelsene.

Generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund, som organiserer 30.000 av 200.000 korsangere i Norge, vil ikke advare mot korøvelser.

Til NTB peker han på at i noen studentkor har sangere fått påvist smitte uten at det pekes på korøvelsen og sangaktiviteten som åstedet eller årsaken til dette.

Han viser til at Norsk musikkråd har en smittevernveileder som Helsedirektoratet har godkjent.

– Vi mener at kor er en viktig aktivitet for folk, og at korøvelser er forsvarlige hvis man følger veilederen. Det er likevel litt som i trafikken. Man kan aldri gardere seg hundre prosent. Men dersom man følger reglene, er det forsvarlig nok, sier han til NRK.

Annonse
Annonse
Annonse