Annonse

Skutle går etter massiv kritikk

Det er godfot-krise i Rosenborg. Etter at Nils Skutle og resten av ledelsen i Rosenborg ble slaktet i en verdirapport fra de ansatte, tar Skutle nå sin hatt og går. Det gjør han samme dagen som Rosenborgs drømmer om Europa League ble knust av middelmådige Larnaca fra Kypros. Flaggskipet i norsk fotball må nå lete etter ny kaptein.

Fjernet kritikken
Rosenborg-direktøren, som ble styreformann i 1993 og administrerende direktør i 1998, skal ifølge Adresseavisa ha barbert den ti sider lange kritiske rapporten ned til et par punkter, som var klippet og limt inn i en skrytende powerpoint-presentasjon for arbeidsmiljøutvalget.

Og ikke nok med det: Presentasjonen ble fremlagt først et halvt år etter at Skutle mottok rapporten.

Kritikk mot ledelsen
Noe av kritikken i rapporten gikk direkte på øverste sjef Nils Skutle. Noe gikk på uoverensstemmelsene i ledersjiktet. Noe var generelt. Til syvende og sist var alt dette Skutles ansvar, skriver Adresseavisen.

Personalleder Trond Alstad har for lengst sluttet i Rosenborg. Årsaken skal være at Skutle ikke har tatt initiativ til å ta tak i denne kritikken.

I Skutles presentasjon kom det blant annet frem at ledergruppen har hatt samarbeidsproblemer siden 2009, at man er delt i to leire og at endringer måtte skje i siste halvdel 2010. Videre sto det at gruppearbeidene med alle ansatte viste de samme tendensene.

– Vanskelig med hverdagslig kontakt
Nils Skutle sa tidligere i uken til Aftenposten at Rosenborg-ledelsen har behandlet den nedslående rapporten på en åpen måte.

– Verdiprosessen viste at her er det store utfordringer. Jeg mottok oppsummeringen i september, og så diskuterte vi det i styret. I etterkant har jeg vært rundt i alle avdelinger og har hatt fruktbare, konstruktive diskusjoner – gjerne i over to timer, sa han, om hvordan RBK-ledelsen har taklet resultatene.

Skutle bedyrte at det ikke hadde vært noen bevisst trenering av saken, men at budsjettarbeid og oppsigelser kom i veien for behandlingen av kritikken.

Da Ukeavisen Ledelse besøkte brakka på Lerkendal for tre år siden sa Skutle at organisasjonens vekst bidro til utfordringer.

– Tidligere kunne jeg slå av en prat med alle ansatte hver dag. Nå er dette umulig. Den hverdagslige kontakten og den operative ledelsen blir i dag overlatt til mellomledere, sa han.

Nå har han tatt praterunden igjen – og fortalt at han trekker seg.

 

Annonse
Annonse
Annonse