Annonse
it.jpg
Vekstbedrifter bruker IT-ledere i mer strategiske roller. Det viser undersøkelsen «IT i praksis». Fra venstre: Morten Skodbo i Rambøll Management Consulting og Truls Berg i IT-politisk råd.

IT-lederen har strategisk rolle i vekstbedrifter

Undersøkelsen, som er utført av Rambøll Management Consulting i samarbeid med Den norske dataforening og IT-politisk råd, tar for seg strategier, trender og erfaringer i norske virksomheter. Her kartlegges utviklingen innenfor digital forretnings- og virksomhetsutvikling samt innovasjon. I tillegg beskrives fremtidige tendenser i arbeidet med IT. Norges 500 største virksomheter, fra både offentlig og privat sektor, er analysert. Undersøkelsen retter seg både mot øverste forretningsansvarlige og øverste IT-ansvarlige i bedriftene.

Prosjektleder i Rambøll Management Consulting, Morten Skodbo, forteller at det er fjerde gang undersøkelsen gjennomføres i Norge, og at det derfor begynner å tegne seg et bilde som gir et godt sammenlikningsgrunnlag.

– Vi ser en tydelig tendens til at bedriftene har flyttet sitt strategiske fokus fra konsolidering til vekst. I 2011 har 77 prosent av bedriftene en vekststrategi, mot 52 prosent i fjor. Vi ser også at bedriftene, i økende grad, skjønner at IT også bør integreres i strategiarbeidet, ikke bare i driften, sier han.

Bedriftene øker sine IT-budsjetter betydelig, og fokuset er flyttet til prosjekt og utvikling.

IT-lederen med mer strategisk ansvar

Truls Berg i Dataforeningens IT-politiske råd sier at IT-lederens kompetansekrav er i endring.

– Bildet er endret. I dag sier 87 prosent av forretningsledelsen i bedriftene at IT-lederen også bør inneha strategiske kunnskaper. Én av tre IT-ledere sitter i dag tett på toppledelsen i disse bedriftene, eller rapporterer direkte til den. Dette er den første undersøkelsen som tydelig viser at det er sammenheng mellom behovet for IT som en del av bedriftens strategi og bedriftens vekststrategier, legger han til.

Kjøp en pdf-utgave av ukens papiravis for å lese hele artikkelen. 

 

Annonse
Annonse
Annonse