Annonse
jens_stoltenber.jpg
Ap dominerer styrerommene viser ny masteroppgave.

Ap-dominans i styrerommene

Ap dominerer styrerommene, mens Fremskrittspartiet bare innehar én prosent av styrerepresentantene, viser undersøkelsen til studenten i politisk økonomi, Renira Angeles, melder Dagens Næringsliv.

Et representativt utvalg på 400 styremedlemmer i 28 statlig eide selskaper har blitt intervjuet, som ledd i masteroppgaven til Angeles ved Handelshøyskolen BI.

– Det som er interessant med disse tallene, er at de dokumenterer noe man tidligere har antatt, sier Angeles til avisen.

Rundt tre av ti styremedlemmer har stått på liste for et politisk parti. Andelen som har representert partiene politisk varierer veldig.

Høyre hadde nest flest representanter som har stilt til valg for partiet, med 7,2 prosent, mens FrP hadde en svært liten prosentandel.

Harald Tom Nesvik, næringspolitisk talsmann i FrP, er ikke overrasket. Han mener Ap bevisst plasserer sine egne i styrerommene, og at undersøkelsen bare bekrefter det alle visste fra før.

– Jeg mener de har gjort det mer av hensyn til partiboken enn av hensyn til styremedlemmenes kompetanse, sier han til Dagens Næringsliv.

 

Annonse
Annonse
Annonse