Annonse
jens_stoltenber.jpg
Det er verdensklasse over måten statsminister Jens Stoltenberg har taklet terrorangrepene 22. juli, understreker amerikansk næringslivstopp.

Amerikansk næringslivstopp hyller Stoltenberg

– Jeg ønsker å si til det norske folk at dere har en fantastisk statsminister. Stoltenberg har fremstått på en utmerket måte, etter at dere ble rammet av terror. Han har vist seg, ikke bare som en sjef, men som en leder. Det er verdensklasse over måten han taklet problemene på. Bedre norgesreklame kunne dere ikke fått, forteller dr. Pearse Lyons til Dagens Næringsliv.

Alltech-gründeren, som sysselsetter 2300 personer i dyrehelse- og ernæringsselskapet sitt, er akkurat kommet tilbake til USA etter et lengre besøk i Europa. Her var han innom verdens største oppdrettsmesse, Aqua Nor i Trondheim, og under et seminarinnlegg skrøt Lyons uhemmet av Stoltenbergs måte å håndtere terroren på.

– Kort tid etter terrorhandlingene hørte og så jeg den norske statsministeren på tv. Han fremsto på en svært god måte, og etterlot meg med et inntrykk av at han hadde kontroll. Jeg følte jeg kunne gå trygt til sengs. Stoltenberg og Norge hadde en plan, sier han til avisen.

Det er særlig tre punkter Lyons trekker frem for avisen som sentrale i krisehåndtering:

  • Det er noen som leder krisearbeidet
  • Ledelsen har en plan som det jobbes etter og
  • Planen må virke
Annonse
Annonse
Annonse